top of page

Black Monday 1987


Apple Tree Func & Black Monday in 1987

Zwarte Maandag, 19 oktober 1987. Ik kan me nog goed herinneren waar ik precies was. Ik was 11 jaar oud en zat op de (bruine Chesterfield) bank in de woonkamer van het huis waarin ik ben opgegroeid, televisie te kijken met mijn ouders. Na ons gebruikelijke 'raad de reclame', begon het 8 uur journaal. De impact op mij van het openingsbeeld van wanhopige effectenhandelaren was niet zo groot als wanneer ik beelden zag van honger in Afrika, maar ik was meteen stil. Terwijl mijn ouders me gerust probeerden te stellen dat alleen welgestelde mensen (wat) geld hadden verloren, voelde het veel erger. Het versterkte ook mijn gevoel en verlangen om deel uit te maken van deze financiële markten (naast het bestrijden van honger in de wereld).


36 jaar later beheren we ons eigen Apple Tree Fonds. Lage risico's, solide rendementen. En met onze winsten proberen we een positieve impact te maken in het leven van mensen.


Ter herinnering, Zwarte Maandag verwijst naar de catastrofale wereldwijde beurscrash op 19 oktober 1987, toen de DJIA met 508 punten, of 22,6%, in één dag daalde. Het blijft de grootste daling op één dag ooit. Andere belangrijke aandelenmarkten zagen vergelijkbare enorme dalingen.


Bronnen: NYT, Apple Tree Capital Partners

8 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page